Zvorničko porodilište: Nakon osam godina, povećan broj novorođenčadi

bebacBroj novorođenčadi u zvorničkom porodilištu u posljednjih osam godina se stalno smanjivao, a prema podacima iz JZU „Bolnica Zvornik“, u prvih devet mjeseci ove godine zabilježeno je 16 porođaja više nego u istom periodu prošle godine. Posebno je povećan broj porođaja u posljednja dva mjeseca, odnosno u tome periodu rođeno je ukupno 100 beba, što je 30 odsto više u odnosu na 2018. godinu.

Doktorica Dušica Obućina, načelnica Ginekološko-akušerskog odjeljenja, kaže da su očekivanja da se nastavi pozitivan trend koji je započeo ove godine jer se ovde obavljaljaju porodi iz svih mjesta u regiji.

„Posebno mi je zadovoljstvo da istaknem da postoji porast broja porođaja u odnosu na prethodni period. To je naročito vidljivo u posljednja tri mjeseca, odnosno možda je porast mjesečno i preko petnaest porođaja. Nadamo se da će tako biti i ubuduće, a posebno sam zadovoljna što to prepoznaju i trudnice koje biraju da se porode baš ovdje“, rekla je Obućina.

Ivan Popović, direktor „Bolnice Zvornik“, kaže da je u proteklom periodu dosta uloženo u samo porodilište

„Mi smo prije nekoliko godina izvršili potpunu rekonstrukciju našeg porodilišta. Ovih dana se završava i adaptacija odjeljenja ginekologije. Naravno da bolji uslovi znače mnogo u smislu sigurnosti i na kraju krajeva i praćenja poslije trudnoće i porođaja, a mi ćemo vrlo brzo dobiti i potpuno novu opremu na našem odjeljenju ginekologije, a takođe i na svim drugim odjeljenjima koja ću još više uliti sigurnost našim pacijentima“, rekao je Popović.

U porodilištu ističu da je do sada rođeno 339 beba, a prošle godine je rođeno 420 beba, te su očekivanja da pozitivan trend bude održan do kraja godine.

Tekst preuzet sa: Zvornički.ba