Zoran Vilotijević: Očekujemo težak meč, ali želimo dokazati da smo bolji od Bosne

17.12.2021 Piše: urednik
Foto: KK Bratunac

Košarkaše Bratunca sutra očekuje duel 9. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine protiv sarajevske Bosne Royal. Bratunac je vrlo dobar ove sezone sa skorom 5-3, dok Sarajlije ponovo imaju probleme finansijske prirode i ostvarili su podjedu i 6 poraza. Ekipu su napustili Aleksa i Matija Popović, Jugović, Muratović i Mićović.

Sve ovo, ipak, ne zavarava bratunački tim i moraće dati maksimum na gostujućem parketu.

-Smatram da smo trenutno bolji, ali to moramo pokazati na terenu. Ovakvi dueli su često i najzahtjevniji. Očekujemo težak meč, Bosna ima petoricu seniora koji su na terenu skoro 40 minuta. Došao im je i iskusni Miladinović.To su kvalitetni igrači i najbitnije je da mi od početka nametnemo naš ritam i steknemo vođstvo, ako budemo zaostajali bićemo u problemu - rekao je centar Bratunca, Zoran Vilotijević.

Bratunac je efikasniji tim, koji ima nešto bolje procente šuta za 3. Najveća prednost sastava Ognjena Radića je skok, posebno ofanzivni (prosjek 12,6 naspram 7 Bosne). Tim iz Bratunca ima nešto više asistencija i manje izgubljenih lopti (ovaj faktor je bio ključan protiv Čelika). Bratunačka ekipa ima nešto širu rotaciju, pa se može očekivati da Bosna pokuša usporiti igru. Uz to, Bratunac igra brzo i traži rana rješenja u napadu. Nije isključeno da sarajevski tim pokuša da primjenjuje zonsku odbranu u pojedinim fazama susreta. Kao što je istakao naš sagovornik, ulazak u meč će biti izrazito važan.

Što se tiče pojdinaca treba očekivati da Bosna Royal igra, uglavnom, sa petorkom: Miladinović, Bulašvili, Fazlić, Memić, Islamović. Tu je poenterski najraspoloženiji Memić (bivši igrač Sparsa) u dosadašnjem idjelu takmičenja. Kod Bratunca petorka -Ćirković, Vejd, Drašković, Rauč, Vilotijević donosi skoro 90 posto poena.

Utakmicu iz Sarajeva možete gledati sutra od 20 časova na Jutjub kanalu KS BiH.

Piše: M.V.