ŽOK Bratunac: Uspješan prvi dio sezone

ZOK BRATUNACTokom vikenda seniorke ŽOK Bratunac pobijedile su Libero rezultatom 3:1 na teškom gostovanju.

Ovom pobjedom završena je polusezona, a ekipa seniorki je završila na drugom mjestu sa istim brojem bodova kao prvoplasirana Drina Zvornik, što bratunačkoj ekipi daje realne šanse u borbi za plasman u prvu ligu RS.

Takmičenje se nastavlja u februaru.

I pionirke su odigrale prijateljsku utakmicu u Bijeljini, pa iako je rezultat bio u drugom planu, kombinovani sastav pionirki pobijedio je 3:0.

Pionirke su završile godinu na prvom mjestu, a prvenstvo nastavljaju u februaru utakmicom u Zvorniku, iako ta utakmica nema rezultatski značaj jer su obje ekipe izborile plasman u 16 najboljih i čekaju na nove grupe.

Prvaci tih grupa igraju finale za prvaka RS.

„Juniorska ekipa sljedeći vikend (8/9.12.2018.) igra utakmice prvenstva RS, a protivnici su im Radnik BN i Drina Zvornik. Ove utakmice poslužiće nam kao pripremne za kadetsko prvenstvo u kom imamo visoke ambicije. A kadeti igraju 15/16.12.2018. u Bratuncu. Kadetski turnir se igra u Bratuncu, a grupa je Slavija I. Sarajevo, Drina Zvornik i Bratunac. Najbolji iz grupe plasiraće se u 12 najboljih. Kao i dosadašnjih godina, naš klub ima visoke ambicije u mlađim kategorijama, a ove godine i naš prvi tim je u vrhu tabele sa realnim šansama za plasman u prvu ligu, i to je jedna od rijetkih ekipa sa isključivo domaćim igračima iz vlastitog pogona kluba, i to kao najmlađa ekipa u ligi“, navode iz ŽOK Bratunac.