ŽOK Bratunac: ,,Srećni smo što smo na domaćem terenu osvojili prvu titulu''

20.04.2022 Piše: urednik
ŽOK Bratunac

Gošće radio programa UPSMedia bile su odbojkašice šampionske selekcije ŽOK Bratunac - Vanja Jokić, Anastasija Aćimović i Anastasija Janković, kao i njihov trener Nenad Petrović. Sa njima smo pričali o utiscima sa završnog turnira prvenstva Republike Srpske, gdje je osvojena zlatna medalja, ali i o očekivanjima za turnir prvenstva Bosne i Hercegovine.

Talentovana generacija je na finalnom turniru izgubila dva seta, a tokom sezone u 19 utakmica samo jednu. Uskoro ih očekuje i republički turnir za osnovce.

-Očekivali smo da će nam najteže biti protiv Gradiške, ali smo i taj meč odigrale prilično dobro. Srećne smo što smo osvojile trofej za svoj grad i klub. Jedini poraz u sezoni smo imale od Libera 3:0. Proslavile smo titulu na sjajan način druženjem u kafiću i sa porodicama - istakla je Anastasija Aćimović.

-Mislim da nam je najteži trenutak turnira bio gubitak seta od Gradiške, jer nam tu igra nije bila baš najbolja. Ipak, već osvajanjem prvog seta u tom meču smo osigurale titulu. Kao tim smo zajedno od prvog razreda - nadovezala se Anastasija Janković.

Bratunac ima i najboljeg igrača turnira. Iz kluba ističu zahvalnost svima koji su podržali organizaciju.

-Veliko je zadovoljstvo što sam proglašena za najboljeg igrača turnira. Ipak, ovo je timski sport i ništa ne bih mogla bez tima. Nakon osvajanja titule imale smo samo dan odmora i vratile se treningu - riječi su Vanje Jokić, MVP-a turnira.

-Zaista smo srećni što smo na domaćem terenu osvojili titulu šampiona Republike Srpske. Želim da se zahvalim motelu ,,Rankić'' što su nam dali povoljne uslove smještaja za ostale ekipe, kao i kafe baru ,,Kuba'' koji je izdvojio sredstva za nagradu najboljem igraču. Opštini Bratunac se zahvaljujemo, takođe. Nadamo se da će i završni turnir prvenstva Bosne i Hercegovine biti kod nas, a potrudićemo se da i tu ostvarimo veliki rezultat - prokomentarisao je trener Nenad Petrović.

ŽOK Bratunac danas počinje finalni turnir u konkurenciji kadetkinja, dok seniorke očekuje baraž za plasman u prvu ligu.

Piše: M.V.