ŽOK Bratunac: pionirke dočekuju Drinu, seniorke Libero

Ulazimo u odlučujući dio odbojkaške sezone. Dva veoma važna meča su pred pionirskom i seniorskom selekcijom ŽOK Bratunac.

Seniorska selekcija dočekaće u subotu od 15 časova Libero iz Bijeljine. Ovo je, bez dileme, meč sezone za bratunački tim. Bratunačke odbojkašice su trenutno druge na tabeli grupe 3 Druge lige Republike Srpske sa pet pobjeda i jednim porazom, uz 15 poena i set količnik 16:3. Libero je trenutni lider sa svih šest pobjeda i 18 osvojenih bodova, uz set set količnik 18:2. U ovom susretu domaćem timu je neophodna pobjeda od 3:0 ili 3:1 za preuzimanje prve pozicije. Sa pobjedom od 3:1 Bratunac bi imao za nijansu bolji set količnik 19:4, naspram 19:5. U prvom dijelu sezone, Libero je slavio sa 3:1 i to su jedini setovi koje je bratunačka ekipa do sada izgubila. Pobjednik ove grupe ići će u doigravanje za ulazak u Prvu ligu Republike Srpske.

Pionirska ekipa dočekuje zvorničku Drinu u nedjelju od 15 časova. U uvodnom kolu, bratunačke odbojkašice bile su maksimalne protiv Jahorine iz Pala. Ovogodišnja generacija tima iz Bratunca već je pobjeđivala ovu selekciju Drine, koja je naslijedila prošlogodišnje šampionke Bosne i Hercegovine. Trenutno je u takmičenju za šampiona Republike Srpske preostalo još šesnaest ekipa, podijeljenih u četiri grupe. Pored tri pomenute ekipe, grupu u kojoj se nalazi Bratunac, kompletira ekipa Han Pijeska. Samo pobjednici grupa plasiraće se na finalni turnir.

Piše: M.V.