Zijad Salimović: ,,Prezadovoljni smo jesenjim dijelom sezone''

25.12.2020 Piše: urednik

Srebrenički Guber ostvario je veoma dobre rezultate u prvom dijelu sezone 2020/2021 u Drugoj ligi Republike Srpske ,,Istok''. Retrospektivu godine na izmaku napravili smo gostovanjem u radio programu predsjednika srebreničkog drugoligaša, Zijada Salimovića.

Takođe, tema razgovora bili su i planovi za predstojeći period.

Prezadovoljni smo nastupom u jesenjem dijelu sezone 2020/2021. Osvojili smo 26 bodova, ostvarili smo 8 pobjeda, uz 2 neriješena rezultata i 5 poraza. Imamo svega 4 boda manje od prvoplasirane ekipe, koju dočekujemo u drugom kolu nastavka i nadamo se da ćemo tada smanjiti zaostatak. Važno je reći da smo mi faktički u ovoj godini preskočili dva ranga. Ipak, ovi rezultati nisu došli sami od sebe. Oni su rezultat rada uprave, stručnog štaba, rezultat podrške Opštine i ljudi dobre volje koji su nam pomogli da funkcionišemo. Nama je glavni cilj bio da opstanemo u ovom rangu i mislim da smo veliki dio posla odradili. Za viši rang, odnosno Prvu ligu Republike Srpske, potrebna su veća sredstva, tu su mnogo dalja putovanja, mnogo igrača nam ima i poslovne obaveze, pa to sada i nije toliko realno. Početak priprema za proljećni dio sezone zakazan je za 21. januar. Na početku ćemo raditi u dvorani. Uskoro ćemo održati Upravni odbor i Skupštinu kluba- istakao je Salimović.

Guber je bio zapažen i u Kupu Republike Srpske.

Igrali smo dva meča sa prvoligašima. Prošli smo Jedinstvo iz Brčkog, zatim smo poraženi poslije penala od Podrinja iz Janje, sa čak 18:17. To su dobri rezultati, ali samo takmičenje u Kupu iziskuje velike dodatne troškove. I u Kupu smo se pokazali kao jedna solidna ekipa na koju se može računati uvijek- zaključio je Zijad Salimović.

Piše: M.V.