“Zelena dolina“ – ribolovačke aktuelnosti

U rubrici “Zelena dolina“, naše radio emisije “Dobar dan regijo“ pričali smo o ribolovačkim aktuelnostima u Bratuncu. Naš gost je bio Miroslav Lončarević, iz SRD “Drina“ Bratunac.

“Tokom ljeta imali smo naše tradicionalne događaje i takmičenja: “Škobaljijadu“ i klupski turnir, kao i učešća na takmičenjima, koje organizuju naša prijateljska udruženja. Takođe, organizovali smo i takmičenja za najmlađe ribolovce, učenike osnovnih škola. Moram istaći da smo na “Škobaljijadi“ imali 92 takmičara, što je rekord. Jedino imamo mali problem sa smještajnim kapacitetima da smjestimo sve učesnike koji dođu sa strane“ rekao je Lončarević

U drugom dijelu emisije pričali smo ribljem fondu i zabranama ribolova.

“Naša osnovna aktivnost je zaštita ribljeg fonda. Mislim da je trenutno dobra situacija, pogotovo kada govorimo o škobalju, koji je najrasprostranjenija vrsta. Ove godine smo imali i nekoliko ulovljenih kapitalnih primjeraka, od skoro 3 kilograma, a to se dešava svake godine. Što se tiče zabrana, od 1. oktobra počela je zabrana lova svih vrsta pastrmke i trajaće sve do 1. marta. Želim da istaknem da ćemo uskoro početi akciju, koja ima za cilj da se redukuje broj kormorana, koji nam prave štetu na ribljem fondu, a sve u saradnji sa lovačkim udruženjem“ istakao je Miroslav Lončarević.

Piše: M.V.