Završnica jesenjeg dijela sezone na lokalnim fudbalskim terenima

Privodi se kraju jesenja polusezona što se tiče lokalnog fudbala. U Regionalnoj ligi Istok preostala su još dva kola, a ekipe iz Područne lige Birač već su na zimskoj pauzi.

Bratunačko Bratstvo se trenutno nalazi na šestoj poziciji Regionalne lige “Istok“ sa 22 osvojena boda. U dosadašnjem dijelu sezone zabilježili su 7 trijumfa, 1 remi i 5 poraza. Na vrhu tabele je velika gužva, lider Šekovići ima svega 4 boda više od ekipe iz Bratunca. Koliko je borba izjednačena dovoljno govori podatak da jedanaestoplasirana ekipa Podrinje iz Tršića ima 20 bodova, odnosno svega sedam manje od prvoplasirane ekipe. Do zimske pauze Bratstvo će gostovati Jedinstvu iz Roćevića, pa onda ugostiti u derbiju Omladinac iz Potočara, ekipu koja je trenutno druga na tabeli i koja je vezala nekoliko loših rezultata nakon izvanrednog početka sezone.

Guber iz Srebrenice se nalazi na posljednjoj poziciji, sa pet osvojenih bodova, zabilježili su 1 pobjedu, 2 remija i 10 poraza. Sigurno je da će jedini cilj kluba u proljećnom dijelu sezone biti opstanak, a ispred njih su trenutno BSK Ledinci sa 7, OFK Janja 2009 i Čelopek sa po 8 bodova. U narednom kolu Guber dočekuje Partizan iz Donje Trnove, a jesenju sezonu zaključiće gostovanjem Trnovici.

Vlasenica je trenutno treća na tabeli sa 24 osvojena boda, a ostvarili su 8 pobjeda i 5 poraza. Za vikend dočekuju Tabance, a u 15. kolu gostovaće Podrinju u Tršiću.

U Područnoj ligi Birač takmiče se kravički Polet i Budućnost iz Skelana.

Ekipa iz Kravice završila je jesenju polusezonu sa 4 pobjede, 2 remija i 3 poraza, sa ukupno 14 bodova i zauzima petu poziciju prvenstvene tabele. U prvom kolu nastavka gostovaće kod ekipe FK Pecka.

Budućnost je deveta sa 6 osvojenih bodova – dva trijumfa i sedam poraza. U prvom proljećnom kolu gostovaće u Branjevu.

Piše: M.V.