Završeni radovi u OŠ „Vuk Karadžić“ Vlasenica

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Vlasenici završena je rekonstrukcija svih učionica. Vrijednost radova je 120.000 maraka, a sredstva su obezbijedile vlade Srbije i Republike Srpske, kao i lokalna zajednica.

U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić“, potpuno su opremljene prostorije u kojima će biti smješteni prvačići, koji su do sada nastavu pohađali u prostorijama predškolske ustanove „Prvi koraci“.

„Izvršena je kompletna sanacija prostora gdje su opremljene kompletne učionice, kao što vidite, zaista jedno divno zdanje sa kompletnim sanitarnim čvorovima, kuhinjom i prostorom za zajednički boravak“, izjavio je načelnik opštine Miroslav Kraljević.

Rekonsturisani su i podovi u 27 učionica, a rukovodstvo opštine i škole u narednom periodu radiće na prikupljanju sredstava za namještaj u učionicama, koji takođe nije mijenjan 50-60 godina.

„Mi smo imali velikih problema sa podovima i vlagom u velikom broju učionica, posebno u prizemlju, sada će biti drugačije. Ovo će našim učenicima značiti, ne samo đacima prvacima, već i starijim učenicima. Naši učenici su vrijedni, radni, donose uspjehe, ne samo u regiji već i šire“, rekla je medijima Danka Kezunović, direktorica OŠ „Vuk Karadžić“.

U toku je sanacija i obdaništa, te izgradnja studentsko-đačkog doma, a načelnik opštine, kaže, i u budućnosti će se zalagati za uređenje obrazovnih institucija u ovoj lokalnoj zajednici.

„Ovo je nastavak svega što smo mi počeli, evo, ima već četiri godine, počev od vrtića preko osnovnog i srednjeg obrazovanja do fakulteta. Opština Vlasenica, uz pomoć Vlade RS i Srbije, uložila je znatna sredstva da se stvore uslovi za rad, kako đaka tako i nastavnika i svih onih koji rade u školama“, dodao je Kraljević.

Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Vlasenici pohađa 690 učenika, od čega 67 prvaka. Osim rekonstrukcije svih podova i učionica za prvake, uređena je i rekonstruisana i zbornica.