Završena sezona u Drugoj ligi Republike Srpske – Istok

Juče je “spuštena zavjesa“ na sezonu 2018/2019 u Drugoj ligi Republike Srpske – Istok. Ekipa FK “Bratstvo“ iz Bratunca je u okviru 30. kola poražena na gostovanju u Višegradu, od ekipe FK “Drina HE“ sa 6:2, dok je srebrenički FK “Guber“ na domaćem terenu poražen od “Ilićke“ iz Brčkog, rezultatom 3:1. Poslije ovih rezultata poredak na dnu tabele, odnosno u borbi za opstanak, je ostao isti. “Bratstvo“ je završilo sezonu na poziciji broj 14 sa 25 bodova, a Guber na poziciji broj 15 sa bodom manje.

Prema predviđenim projekcijama, obje ekipe su izgubile status drugoligaša, uz ekipu FK “Sloga“ iz Bijeljine, koja je odavno napustila takmičenje. Međutim, postoje naznake da bi moglo da dođe do određenih korekcija. Šampion Regionalne lige – Jug FK “Sokolac“ je, prema nezvaničnim informacijama, blizu odluke da ne igra u Drugoj ligi – Istok naredne sezone, pa bi to moglo da znači opstanak za FK “Bratstvo“. Ipak, ukoliko se to desi, bratunački tim nije jedini koji ima aspiracije da ih zamjeni, jer se pominju i neke druge opcije.

Pored toga, nezvanične informacije govore da bi moglo da dođe i do pomjeranja i u Prvoj ligi Republike Srpske i da je moguće da dva tima koja treba da igraju ovaj rang takmičenja odustanu od istog, što bi obezbijedilo opstanak za FK “Drina“ iz Zvornika, a posredno bi značilo i ispadanje jednog tima manje iz Druge lige – Istok.

Situacija, kao što vidimo, nije jednostavna, a sve će biti poznato za sedam dana, jer je to rok u okviru kojeg ekipe moraju zvanično da se izjasne koji rang takmičenja će igrati naredne sezone. Trenutno je sigurno samo da “Bratstvo“ ima određene šanse da zadrži drugoligaški status.

M.V.