Završena akcija čišćenja Rajske plaže!

Vrijednim radom i ugodnim druženjem jedan kutak obale rijeke Drine, postao je uređeniji i primjerniji gradu. Oko stotinu građana Bratunca, podijeljenih u grupe, uključilo se danas u radnu akciju, kojom je očišćeno poznato odmaralište Rajska plaža.
Učešće u ovoj akciji uzeli su predstavnici udruženja, sportskih klubova, vlasnici ugostiteljskih objekata, radnici Opštinske uprave, kao i građani koji su željeli da daju svoj doprinos, kako bi Rajsku plažu učinili privlačnijim mjestom.
-Zadovoljni smo odazivom građana. Rajska plaža je najpoznatija turistička lokacija uz rijeku Drinu. Uređenje ove plaže jedan je od prioriteta za opštinu Bratunac, jer naši građani u sezoni najviše slobodnog vremena provode baš ovdje, rekao je načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić, ističući da je ovo samo jedan dio ekološkog programa koji je planiran za mjesec april.
-Za naredni vikend planirano je rješavanje problema divljih deponija, koje se nalaze po prigradskim naseljima. Vikend poslije toga (24.04.2021.) , planiran je za čišćenje i uređenje grada, a pred prvi maj i Vaskrs da se detaljno operu ulice, rekao je načelnik Rankić.
Na kraju akcije učesnici i načelnik Rankić, na ulazu u Rajsku plažu postavili su tablu sa porukom: BUDIMO ODGOVORNI, ČUVAJMO PRIRODU-ČUVAJMO DRINU. ODLOŽITE OTPAD NA PREDVIĐENA MJESTA.
Organizator ove akcije je Opštinska uprava Bratunac u saradnji sa lokalnim komunalnim preduzećem AD “Gradska čistoća“.
Izvor: Opština Bratunac