Zatvorena autobuska stanica u Srebrenici

Nakon zatvaranja zlatare, pekare i mesare, posljednjeg dana 2018. godine u Srebrenici je zatvorena i autobuska stanica. Građani ističu da ih ta vijest nije pretjerano iznenadila.

„Pa ništa novo kada je Srebrenica u pitanju, sve se zatvara. Kad je u pitanju autobuska stanica, slažem se s tim da se ona izmjesti na drugo mjesto. Odavno sam mišljenja da ovakvu autobusku stanicu treba srušiti, bolje nemati nikakvu stanicu nego u ovakvom stanju“, rekao je za UPSMedia Faruk Smajlović.

„Ovdje je sve moguće. Nije dobro što se zatvara, trebalo bi da se otvara. Onaj ko brine o tome odgovoran je narodu. Nije dobro, i onako ovo zimsko doba nije dobro, još sad kad nema prevoza. I ako bi bilo jeftinije autobusom, sad moramo taksijem“, izjavio je Emin Bektić.

Autobuska stanica u Srebrenici bila je u vlasništvu firme „Drinatrans“ iz Zvornika. To se promijenilo, a dalja sudbina ispostave ove firme u Srebrenici nije poznata.

„’Drinatrans’ je bila žirant jednom poslovnom partneru, koji nije servisirao svoje obaveze, pa je sada ‘Bobar banka’ vlasnik autobuske stanice. To je razlog prestanka rada stanice. ‘Drinatrans’ se obratila putem advokata ‘Bobar banci’ u cilju pronalaženja rješenja, a oni su rekli da ćemo dobiti odgovor od njihovih advokata za dalje“, izjavio je za UPSMedia Velimir Vukićević,  vođa poslovne jedinice “Prevoz” Srebrenica – „Drinatrans Holding“.

Iz opštinske uprave napominju da nisu bili upoznati sa ovim slučajem, te da će dati sve od sebe da problem bude riješen.

„Opština ima informaciju da će sva imovina koja je vezana za ‘Srebrenica prevoz’, odnosno ‘Drinatrans’ koja je imala ispostavu u Srebrenici, biti rasprodata, tako da druge informacije nemamo, a kada počnemo sa radom u ovoj godini, pozabavićemo se i tim pitanjem“, izjavio je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

Iako stanica prestaje sa radom, ugovorene autobuske linije i dalje će funkcionisati po istom redu vožnje.

„To će se nastaviti odvijati nesmetano. Svi polasci i dolasci autobusa obavljaće se na registrovanim lokalnim stajalištima u Srebrenici. Tu će biti prijem i ispust putnika, tako da će se taj dio autobuskog saobraćaja odvijati nesmetano“, rekao je Velimir Vukićević.