ZAKLJUČAK o radnom vremenu za Međunarodni praznik rada i Dan pobjede nad fašizmom

U petak 01. maja 2020. godine, subotu 02. maja 2020. godine i subotu 09. maja 2020. godine (u daljem tekstu: republički praznici), a radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, dužne su da rade: zdravstvene ustanove i preduzeća za snadbjevanjem: vodom, električnom energijom i vatrogasna jedinica.
Preduzeća, ustanove i organizacije iz stava 1. ovog člana u obavezi su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkih praznika.
Preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradne dane, nisu obavezne utvrđivati povećan obim rada i dežurstva.
 
Član 2.
Radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za snabdijevanjem osnovnim životnim artiklima i drugih potreba, radno vrijeme će biti regulisano Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera i reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom Corona (COVID 19) u Republici Srpskoj i Zaključkom o ograničenju i zabrani kretanja na teritoriji Republike Srpske br.28-4/20 od 29.04.2020.godine.
Član 3.
Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u Službenom Glasniku opštine Bratunac.
Izvor: opstinabratunac.com