XX redovna sjednica SO Srebrenica

Dvadeseta redovna sjednica SO Srebrenica, koja je počela jutros u 10 časova, prekinuta je jednoglasnom odlukom odbornika. Ipak, usvojen je dnevni red predviđen za današnju sjednicu sa izvjesnim izmjenama i dopunama. Dnevni red sjednice obuhvatio je šest tačaka:

1. Odbornička pitanja, odgovori i inicijative,

2. Informacije o radu načelnika između dvije sjednice,

3. Prijedlozi odluka,

4. Izvještaji,

5. Planovi i programi, koji su se sastojali od 10 tačaka, ali usljed prekida sjednice nije došlo do potpune obrade ove tačke.

6. Informacije (O nelegalnim objektima na području opštine Srebrenica i tekuća pitanja i prispjela pošta)

Najveću pažnju odbornici su posvjetili tački koja se odnosila na prijedloge odluka u koju je uvršten prijedlog kreditnog zaduženja i odobrenja kredita za Dom zdravlja Srebrenica. Za predsjednicu opštinske izborne komisije izabrana je Ljiljana Stevanović. Svi bošnjački odbornici su bili protiv ovog imenovanja.

“Danas su usvojene odluke koje su neophodne za funkcionisanje Opštine. Izdvojio bih odluku o izboru predsjednika Opštinske izborne komisije, a odlučeno je da to bude Ljiljana Stevanović. Sjednica je prekinuta zbog obimnog materijala, odnosno mnogo važnih tačaka koje nas čekaju“ istakao je načelnik Mladen Grujičić.

“Svjedoci smo da je danas bilo preglasavanja kada je u pitanju predsjednik Opštinske izborne komisije, gdje smo predočili zakon koji nalaže da se poštuje popis iz 1991. godine i da u skladu sa tim treba da bude sastav komisije“ rekao ja Nedib Smajić, predsjednik SO Srebrenica.

Sljedeća SO Srebrenica zakazana je za sedam dana s početkom u 10 časova.