“Vrijeme je za biznis“ – Radomirka Alić

U rubrici “Vrijeme je za biznis“, naše radio emisije “Dobar dan regijo“, ugostili smo Radomirku Alić iz ugostiteljske radnje “Slatki zalogaj“ Srebrenica.

Sa njom smo u prvom dijelu razgovora pričali o tome kako je započet biznis i šta sve kupci mogu da izaberu iz ponude.

“Sa ovim poslom smo počeli u februaru 2018. godine. Suprug je tada ostao bez posla, pa smo odlučili da uzmemo kredit, pronađemo prostor i krenemo sa sopstvenim biznisom. U početku smo se bavili proizvodnjom i prodajom samo slatkih proizvoda, ali sada u ponudi imamo i slana jela. Prostor je povoljan i za održavanje nekih manjih zabava, kao što su dječiji rođendani, koji su već i bili organizovani. Takođe, prostor koji je moguće koristiti je značajno veći tokom ljeta i tada je moguće organizovati i ručkove i događaje sa većim brojem gostiju. Svi naši kupci mogu da naruče hranu i putem telefona, a bitno je istaći da je svakog dana jelovnik standardizovan“ rekla je naša gošća.

U drugom dijelu emisije smo razgovarali o problemima sa kojima su se susretali i o planovima za naredni period.

“Najveći problem je taj što se nađete u potpuno novoj situaciji, odjednom imate svoje radnike, obaveze prema dobavljačima, prema državi, itd. Kako vrijeme prolazi stičete iskustvo i shvatate šta ste mogli bolje da uradite. Smatra se da su prve tri godine svakog biznisa praćene usponima i padovima. Naš cilj je da u narednom periodu djelatnost registrujemo kao “D.O.O.“ jer je to lakše za poslovanje. Takođe, želimo da uvedemo još neke usluge, kao što je prodaja pića, jer postoji mnogo pića koja ne možemo da pronađemo u Srebrenici, pa i u regiji, a tražena su. Prijavili smo se za Sajam poslovnih ideja Udruženja “Prijatelji Srebrenice“ da bismo, eventualno, ostvarili podršku za ostvarenje nekih od ciljeva koje smo odredili“ zaključila je Radomirka Alić.

Piše: M.V.

One thought on ““Vrijeme je za biznis“ – Radomirka Alić

  • novembar 28, 2019 at 6:00 pm
    Permalink

    Svaka vast mlada damo, na inicijativi i hrabrosti. Puno srece!

Comments are closed.