I sutra vrijeme slično današnjem: Kiša i jači pljuskovi širom zemlje

kisa_thumb200_U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje nestabilno vrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom.

Jutro će biti suvo i sunčano, prijepodne će doći do povećanja oblačnosti koja će u nekim krajevima dovesti do pljuskova sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana, uz pljuskove su ponegdje mogući grmljavina i grad, a krajem dana očekuje se smanjenje oblačnosti.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjevernog i sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Na području Republike Srpske danas je ispaljeno oko 130 protivgradnih raketa zbog nevremena, potvrdili su danas iz preduzeća Protivgradne preventive Republike Srpske.

Grad je danas poslijepodne zahvatio područje Laktaša i Prnjavora, a u Srebrenici, Zvorniku, Brčkom i na Manjači bilo je sugradice u pljusku.

Hidrometeorološki zavod Srpske za sutra najavljuje vrijeme slično današnjem, sa čestim pljuskovima i grmljavinom, a moguće su i lokalne nepogode sa gradom.

 

Ono što može zabrinuti građane Bosne i Hercegovine je da ovo nevrijeme, koje je već zahvatilo veći dio zemlje, neće trajati samo jedan dan, a slično vrijeme očekuje se sve do petka.

Trenutno su rijeke u Republici Srpskoj i FBiH i dalje u normalnim granicama.