Vozač u alkoholisanom stanju krenuo da vozi djecu na ekskurziju

Pošto su jutros bili spremni da krenu na organizovanu ekskurziju, učenici iz područne škole u MZ Glogova kod Bratunca bili su neprijatno iznenađeni činjenicom da je vozač autobusa koji je trebao da ih vozi na ekskurziju došao u alkoholisanom stanju. Srećna okolnost je da su pripadnici PS Bratunac izvršili alkotestiranje vozača, te učenike i nesavjesnog vozača spasili od eventualnih težih posljedica. Ovu informaciju su nam potvrdili i u PU Zvornik.

– Pripadnici PU Zvornik imaju redovnu praksu alkotestiranja svih vozača autobusa koji djecu voze na ekskurziju. U pomenutom slučaju, pripadnici PS Bratunac su nakon alkotestitranja vozača isključili iz saobraćaja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak – saopštio je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

Učenike iz Glogove, koji su išli na jednodnevni izlet u Tuzlu, preuzeo je drugi vozač koji je nakon alkotestiranja odvezao djecu. U dopisu koji su objavili roditelji ovih učenika istakli su zahvalnost pripadnicima PU Bratunac na profesionalno obavljenom poslu i sankcionisanju neodgovornog vozača.

Foto: Glogova online