Vlasenički osnovci upoznaju Bratunac i Srebrenicu

Danas je oko šezdeset učenika trećeg razreda Osnovne škole „Vuk Karadzić“ Vlasenica posjetilo naš studio u Bratuncu. Posjeta je organizovana u okviru jednodnevne ekskurzije. Mališani su do sada posjetili Tehnički remont Bratunac, Dom kulture, Narodnu biblioteku i šetalište, a u drugom dijelu dana posjetiće Rajsku plažu, Banju Guber i manastir Sase. Za kraj druženja, mališanima će biti organizovan ručak u Koloseumu.

Da ekskurzija donosi dječije radosti potvrdila nam je Sofija Motika, učenica trećeg razreda OŠ „Vuk Karadzić“ Vlasenica.

„Ekskurzija je divna. Dopalo mi se sve. Najviše mi se dopao Dom kulture Bratunac, odnosno biblioteka. Očekujem da ćemo se lijepo zabaviti“- rekla je Sofija za UPSMedia.

Mališani su došli u pratnji učiteljica, koje su rado prve utiske podijelile sa nama.

„Dan je divan, grad je prelijep. Nadam se da ćemo svi uživati danas. Dječacima se nekako najviše dopao Tehnički remont Bratunaci i vozilo Despot. Ovo je samo dio posjete. Mislim da će im se posebno dopasti naša ljepotica, rijeka Drina“- rekla je učiteljica Milica Stanimirović.

Današnju posjetu predvodio je direktor JU Doma kulture Bratunac Radovan Petković. On smatra da su ovakve posjete dokaz da Bratunac polako postaje pogdna turistička destinacija.

„Vidimo da su djeca prezadovoljna i da Bratunac ima šta da ponudi u ovakvim prilikama. Ja se nadam da će Bratunac u budućnosti postati jedna turistička destinacija i da će biti češće ovakvih susreta“- rekao Petković.