Vlasenica: Unaprijeđeni kapaciteti Teritorijalne vatrogasne jedinice

Opština Vlasenica, uz podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, obezbijedila je komplet opreme koji će biti na raspolaganju pripadnicima Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica i koji će značajno ojačati njene kapacitete.
Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da je u protekle tri godine nabavljeno novo vatrogasno vozilo vrijednosti 280.000 KM, te da je izgrađen vatrogasni dom u koji je Opština Vlasenica uložila oko 300.000 KM.

„Ovim pokazujemo da smo se opredijelili da našu vatrogasnu jedinicu učinimo boljom i opremljenijom, da ona može da odgovori na sve zadatke koji su pred njom“, rekao je Kraljević.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Vlasenica Pero Tomić rekao je da su protivpožarna sredstva i alati koje je jedinica danas dobila odabrani na osnovu projekta Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

On je naveo da je u vatrogasnoj jedinici trenutno angažovano 12 vatrogasaca kojima su na raspolaganju četiri vatrogasna vozila, od kojih jedno novije proizvodnje.

„U toku ove godine imali smo veliki broj požara. Do 1. maja registrovano je 65 požara i to je uzrokovalo veliku opterećenost tehnike i samih vatrogasaca. Srećom pa su se promijenile vremenske prilike i došlo je da rasterećenja. Inače, tehnika ne bi mogla da izdrži“, rekao je Tomić.

Izvor: opstinavlasenica.org