Vlasenica: U SŠC “ Milorad Vlačić“ ove godine upisano 99 učenika

milorad vlacic vlasenicaU SŠC „Milorad Vlačić“ u Vlasenici, nakon dva upisna roka upisano je 99 učenika u prvi razred. Direktorica škole Ilinka Ninić kaže da su učenici imali na raspolaganju 5 zanimanja.

– Nakon junskog i julskog upisnog roka upisno je po jedno odjeljenje gimnazije, fizioterapeutskih tehničara, farmaceutskih tehničara, jedno odjeljenje mehaničara grijne i rashladne tehnike i jedno odjeljenje šumarskih tehničara. Mi smo upisom zadovojni jer je iz naše osnovne škole izašlo 75 učenika, a samo 3 su otišla u druge opštine. Dobrim odabirom zanimanja uspjeli smo privući jedno odjeljenje učenika iz drugih opština – kaže direktorica Ninić.

Ninićeva napominje da je SŠC nedavno dobio autobus za koji je iz budžeta opštine Vlasenica izdvojeno 200.000 KM. Osim besplatnog prevoza, učenici koji su odlučili da se školuju u ovom Centru, dobijaju besplatne udžbenike i ne plaćaju upis, a radionica namijenjena učenicima koji se školuju za zanimanje mehaničar grijne i rashladne tehnike biće završena do početka školske godine.

– Dogovoreno je da se u avgustu mjesecu urade završni radovi – ventilacija i završni sloj poda u radionici. Takođe, planiramo da oformimo i laboratoriju u našoj školi, uradili smo projekat u saradnji sa opštinom i očekujemo njegovu realizaciju – kaže Ninićeva.

Školsku 2019/2020. u SŠC „Milorad Vlačić“ u Vlasenici, završilo je 345 učenika.

Izvor: infobirac.net