Vlasenica: Stigla pomoć u medicinskom materijalu iz Čajetine

U Vlasenicu je stigao prvi kontigent pomoći u vidu medicinskog materijala, koji su uputili prijatelji iz bratske opštine Čajetina u Srbiji.

Načelnik Miroslav Kraljević istakao je da je ova pomoć od izuzetnog značaja za Vlasenicu.

„Veliku zahvalnost dugujemo našim prijateljima sa Zlatibora, iz opštine Čajetina, koji su nabavili i put naše lokalne zajednice poslali ono što je našim medicinarima najneophodnije  u borbi sa virusom korona, a to je zaštitna oprema: zaštitna odijela, rukavice, maske, naočare, viziri, alkohol i asepsol. Ova pomoć je za nas veoma značajna i zahvalni smo ljudima koji su to uradili: Čajetini, Zlatiboru, prvenstveno ljudima iz Srpske napredne stranke, gospodi Đorđu Dabiću, predsjedniku opštine Čajetina Milanu Stamatoviću, Milanu Rajoviću, predsjedniku Skupštine opštine Čajetina, Goranu Mihajloviću, Crvenom krstu i njihovim volonterima, i naravno, Lovačkom udruženju  „Zlatibor“, svim tim ljudima koji su pomogli svoj bratski narod. Inače, Vlasenica i Čajetina su bratimljene opštine i ovo je pokazatelj svih napora, njihovih i naših, i kad smo u teškim trenucima, kao što je ovaj, da treba zajedno da se borimo i izborimo sa ovim problemom koji je zadesio cijeli svijet“, kazao je načelnik Vlasenice.

Pristigli medicinski materijal  predat je u vlasenički Dom zdravlja.

„Prijatelji iz Čajetine su u ovom, za sve nas teškom trenutku, mislili na nas, pružili nam podršku i pomoć. Sva ova zaštitna oprema je neophodna našim radnicima i saradnicima koji su u svom poslu stalno izloženi opasnosti, jer su u kontaktu i sa zdravim i sa bolesnim ljudima, svakodnevno se rade dezinfekcije, vrše pregledi i zaštitna odijela su nam zaista dobrodošla.  Moram da kažem da je Opština Vlasenica, odmah na početku, pa i prije proglašenja epidemije, ozbiljno shvatila situaciju, zajedno sa našim načelnikom, koji je i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije, krenuli smo u veliki posao, svaki dan radimo i nadam se da ćemo proći bez zaraženih u našoj opštini“, rekla je Jagoda Petrović, direktorica Doma zdravlja u Vlasenici.

Đorđe Dabić, povjerenik OO SNS Čajetina, ispratio je kontigent pomoći na  put prema Vlasenici

“Smatram da u ovoj borbi, Republika Srpska mora računati na pomoć Srbije. Mi imamo dovoljno medicinske opreme i materijala, a oni u ovom trenutku to nemaju. I upravo danas treba da pokažemo da smo sa njima, da bratski narod iz Republike Srpske zna da ćemo uvek uz njih biti i da smo mi jedan narod”, naglasio je Đorđe Dabić koji je apelovao i  na ostale opštine da, koliko su u mogućnsti, pomognu bratskom narodu u Republici Srpskoj.

Izvor: Info portal Vlasenica 24