Vlasenica: Rekonstrukcija vrtića

U Vlasenici su ovih dana u toku radovi na rekonstrukciji dječijeg vrtića. Vrtić je otvoren 1980.godine, a ovo je prva rekonstrukcija. Pored renoviranja postojećih prostorija najavljeno je i uvođenje novina u radu ove ustanove. U vrtić je trenutno upisano 55 djece koja su podijeljena u 2 starosne grupe, a nakon rekonstrukcije očekuje se i povećanje broja upisane djece.

„ Novine u našem vrtiću su otvaranje jasličke grupe koja će omogućiti djeci od prve do treće godine da mogu boraviti u našem vrtiću. Takođe, imaćemo na raspolaganju fiskulturnu salu i rođendaonicu, koje do sada nismo imali.“, rekla je Tatjana Savić, psiholog u vrtiću.

Najavljene su i brojne novine koje će djeci omogućiti da na što kvalitetniji način provode vrijeme u vrtiću nakon rekonstrukcije. Roditelji i njihova djeca ističu zahvalnost, a djeca sa nestrpljenjem iščekuju kraj rekonstrukcije kada će moći vrijeme provedeno u vrtiću iskoristiti na najbolji mogući način.

„ Naš cilj, osnovni cilj i zadatak je da svojim najmlađim sugrađanima, stanovnicima naše opštine obezbjedimo što bolje uslove za život.Cilj nam je da naša djeca u narednom periodu uživaju i provode vrijeme u možda nauređenijem vrtiću na našem prostoru.“, istakao je načelnik opštine Vlasenica, Miroslav Kraljević.

“ Ovaj projekat zajednički finansiraju Vlada Švajcarske, Ministarstvo finansija Republike Srpske, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Investiciona razvojna banka Republike Srpske i Razvojni program UNDP, pored njih sufinansiraju Opština Vlasenica uz pomoć Vlade Republike Srbije.“, izjavio je Željko Damljanović, iz opštine Vlasenica.

Piše: M. U.