VLASENICA: RADOVINA NA SANACIJI KOŠARKAŠKOG IGRALIŠTA

Na košarkaškom igralištu pored stadiona danas su počeli radovi na izgradnji novih tribina, sanaciji košarkaškog terena i postavljanju ograde. Kao što je i najavio načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, građani će uskoro dobiti adekvatan prostor na otvorenom za sport i rekreaciju.

Igralište je izgrađeno prije 40 godina i postojeća infrastruktura je bila znatno oštećena. Poznato je da je Vlasenica iznjedrila generacije uspješnih košarkaša i košarkašica koji danas igraju u reprezentacijama širom bivše Jugoslavije, a koji su stekli svoja prva znanja i ljubav prema sportu baš na ovom igralištu.

Sa ciljem unapređenja društvenog života građana, a posebno mladih koji treba da održe zdrave norme života, Opština Vlasenica je pripremila projekat sanacije igrališta koje će se koristiti ne samo za košarku nego i za mali fudbal, odbojku i održavanje sportskih manifestacija. Važnost realizacije projekta se ogleda u uključivanju što većeg broja građana Vlasenice, a prvenstveno djece i mladih u sportske aktivnosti.

Izvor: opstinavlasenica.org