Vlasenica: Radna posjeta direktora Pedagoškog zavoda RS

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Republike Srpske Predrag Damjanović danas je boravio u radnoj posjeti opštini Vlasenica, gdje je zajedno sa načelnikom opštine Miroslavom Kraljevićem posjetio obrazovne ustanove u ovoj lokalnoj zajednici: PU „Prvi koraci“, OŠ „Vuk Karadžić“, SŠC „Milorad Vlačić“ i Poljoprivredni fakultet Univerziteta Istočno Sarajevo – studijski program šumarstvo u Vlasenici.

Damjanović je razgovarao sa rukovodiocima obrazovnih ustanova o uslovima rada, aktuelnim projektima, planovima za naredni period i mogućnostima unapređenja rada.

Direktor SŠC „Milorad Vlačić“ Goran Đurić rekao je da se na sastanku govorilo o aktuelnim problemima u oblasti srednjoškolskog obrazovanja i planovima razvoja škole.
„Razgovarali smo o predstojećim takmičenjima sa posebnim osvrtom na Svjetsku geografsku olimpijadu 2019. koja će biti održana u Hong Kongu, na kojoj će delegaciju Republike Srpske predstavljati i učenica ove škole Marijana Mićić, koja je prethodne godine ostvarila zapažene rezultate na međunarodnim geografskim takmičenjima. Posebno nam je zadovoljstvo što će Republički pedagoški zavod podržati učešće predstavnika Republike Srpske na Olimpijadi“, rekao je Đurić.

Direktor Zavoda izrazio je zadovoljstvo radom, školskom infrastrukturom i organizovanjem nastavnih i vannastavnih aktivnosti, kao i uslovima rada u visokoobrazovnoj ustanovi u Vlasenici.