Vlasenica: Podjela poljoprivredne mehanizacije

Dvanaest žena koje se bave poljoprivredom sa područja opštine Vlasenica danas su imale priliku da preuzmu poljoprivrednu mehanizaciju, koja će im omogućiti lakši rad. Projekat je finansiran od strane Vlade Njemačke i Opštine Vlasenica, a korisnici projekta takođe su učestvovali sa po 15% vrijednosti onoga što su dobili.

„Ovo je još jedan projekat opštine Vlasenica koji realizujemo u saradnji sa našim prijateljima iz NODASa i HELPa, a odnosi se na osnaživanje žena i mladih u poljoprivredi. To je drugi dio projekta, prvi je bio prije 2 mjeseca, koji se odnosio takođe na osnaživanje žena. Cilj nam je da na ovaj način ukažemo i pokažemo našim građanima, sugrađanima kako mogu da se ostvare u svom biznisu, a naš je osnovni cilj da ih pomognemo, na neki način da ih poguramo i da ljudi shvate da mogu od svog rada da žive.“, izjavio je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

„ Aplicirala sam za motokultivator koji će nam dosta značiti u obrađivanju voćnjaka i bavimo se proizvodnjom krompira. Do sad to nije bila neka velika količina, ali sad ovaj motokultivator će nam dosta značiti.“, istakla je Danijela Kovačević, dobitnica motokultivatora.

Ukupno 90 žena je apliciralo na ovaj projekat, a sve one koje nisu danas ili na nekoj od prijašnjih podijela podržane, imaće mogućnost da pomoć dobiju u narednom periodu, jer su iz Opštine Vlasenica najavili da će razmotriti naknadno i ostale prijave.

Piše: M. U.