Vlasenica: Počeli radovi na postavljanju LED rasvjete

U urbanom području opštine Vlasenica, počeli su radovi na zamjeni postojećih svjetiljki energetski efikasnijim LED svjetiljkama. Novih 637 sijalica biće postavljeno u narednih 15 dana. Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević obišao je izvođače radova.

– Postojeća javna rasvjeta u urbanom području opštine Vlasenica bila je energetski i ekonomski neefikasna, većinom zasnovana na svjetiljkama starijim od 10 godina. Nakon pregleda i evidentiranja stanja, ustanovljeno je da je sistem neekonomičan i u vrlo lošem stanju. Ovim tehničkim rješenjem znatno će se smanjiti godišnja potrošnja električne energije i troškovi održavanja. Vlasenica će dobiti energetski efikasnu javnu rasvjetu koja pokriva sve ulice urbanog područja – rekao je Kraljević.

Projekat „Poboljšanje energetske efikasnosti javne rasvjete u urbanom području opštine Vlasenica“ realizuje se u okviru „Projekta integrisanog lokalnog razvoja“ (ILDP), koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 307.000 KM sa uračunatim PDV-om, od čega se iznos od 86.750 KM finansira iz sredstava UNDP/ILDP Fonda, a ostatak iz budžetskih sredstava opštine Vlasenica.

Izvođač radova je „Sektor sekjuriti“ d.o.o. Banja Luka.

Izvor: opstinavlasenica.org