Vlasenica: Pakete pomoći od Vlade RS dobila 53 korisnika Centra za socijalni rad

Centar za socijalni rad iz Vlasenice dostavio je na adrese korisnika novčane pomoći prehrambeno-higijenske pakete koje je obezbijedila Vlada RS, potvrdila je direktorica vlaseničkog Centra za socijalni rad Mara Malić.

– Vlada RS obezbijedila je 53 paketa Centru za socijalni rad iz Vlasenice. Paketi su isključivo podijeljeni korisnicima novčane pomoći. U paketima su bile osnovne životne namirnice ulje, šećer, brašno – kaže Malićeva i napominje da su paketi na adrese korisnika dostavljeni za nekoliko dana i dodaje da je Centar za socijalni rad bio uključen i u akciju pomoći stanovnicima opštine Vlasenica koji su stariji od 65 godina.

– Imali smo formiran jedan tim koji je zajedno sa timom iz OO Crvenog krsta Vlasenica bio angažovan na dopremanju osnovnih životnih namirnica licima starijim od 65 godina u vrijeme kada su imali zabranu kretanja – kaže Malićeva.

Nakon proglašenja vanrednog stanja u RS zbog pandemije virusa korona, u Centru za socijalni rad Vlasenica povećan je broj zahtjeva građana koji traže pomoć, uglavnom osnovne životne namirnice.

(Izvor: magic.ba)