Vlasenica: Održana sjednica Skupštine opštine

Održana je  29. redovna sjednica Skupštine opštine Vlasenica, na kojoj je usvojen izvještaj o radu načelnika opštine i Opštinske uprave za 2019. godinu.
Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević tokom prezentovanja izvještaja istakao je da Opštinska uprava radi u korist građana, što dokazuje uspješna realizacija različitih projekata.

U protekloj godini realizovano je, odnosno započeto 48 projekata, infrastrukturnih i razvojnih, za šta je izdvojeno 2.639.404,00 KM, što ukazuje na trend rasta u odnosu na prethodne godine. Kada je u pitanju struktura finansiranja, u prethodnoj godini došlo je do značajnog napretka u pogledu privlačenja eksternih sredstava koja čine 72% investicija.

Na današnjoj sjednici usvojen je Program dodjele subvencija poslovnim subjektima pogođenim krizom izazvanom virusom korona u opštini Vlasenica. Subvencije će se dodjeljivati na osnovu javnog poziva koji će biti objavljen na veb stranici Opštine Vlasenica.

Odbornici Skupštine opštine Vlasenica danas su usvojili odluku o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatsko-preduzetničkih i trgovinskih objekata kojom se propisuje radno vrijeme za ugostiteljske objekte radnim danima od 6.00 do 23.00, a u dane vikenda od 6.00 do 24.00 časa. Salonima sa posebne prilike ograničeno je radno vrijeme od 7.00 do 1.00 čas, dok je nedjeljom trgovinskim i zanatsko-preduzetničkim objektima (osim pekarama) propisano radno vrijeme od 6.00 do 12.00 časova.

Na sjednici su još usvojeni i finansijski izvještaji i izvještaji o radu Doma zdravlja, Centra za socijalni rad i Crvenog krsta Vlasenica.

Izvor: opstinavlasenica.org