Vlasenica: Održana probna vožnja za brdsku auto-trku „Vlasenica 2019“

Ovog vikenda Vlasenica je mjesto na kome su se okupili ljubitelji automobilizma, jer se danas i sutra u ovom gradu održava tradicionalna Brdska auto-trka „Vlasenica 2019“.

Trka koja se boduje za Šampionat Bosne i Hercegovine i Otvoreno prvenstvo Republike Srpske biće vožena u sutra od 11 časova, dok su danas vožene trening vožnje.

Organizatori trke su Auto-moto društvo Vlasenica, Auto-moto savez Republike Srpske i Sportski auto-moto savez Republike Srpske, a pokrovitelj ove sportske manifestacije je Opština Vlasenica.

Miloš Lakić, sekretar AMD Vlasenica, ističe da i ove godine na trci učestvuju najbolji bosansko-hercegovački vozači.

„Brdsku auto-trku u Vlasenici svi vozači rado voze zbog toga što je ovo staza koja važi za jednu od najboljih, najatraktivnijih, ali i jednu od najbezbjednijih i najbržih na teritoriji bivše Jugoslavije. Koliko je ona popularna, govori i činjenica da sva zvučna imena bosansko-hercegovačkog automobilizma svake godine dolaze u Vlasenicu, a posebno nam je drago što se poslije nekoliko godina na stazu vraća višestruki šampion Bosne i Hercegovine Miroslav Josipović, sa novim vozilom. Mi i ove godine očekujemo da bude oboren rekord staze. U proteklih par dana urađene su određene korekcije na stazi, ona je u dobrom stanju, sigurna, čak i bolja nego prethodne godine“, istakao je Miloš Lakić, sekretar AMD Vlasenica.

Opština Vlasenica je pokrovitelj ove značajne sportske manifestacije.

Zbog auto-trke Vlasenica 2019 saobraćaj će biti obustavljen na magistralnom putu M-19, dionica Vlasenica – Han Pijesak, od Romanijske 26 u Vlasenici, do restorana „Javor“ i sutra, 14.7.2019. godine, od 10.30 do 14.00 časova.