Vlasenica: Od danas u funkciji SOS linija za pomoć najugroženijima

Sa jučerašnjim danom evidentirano je 157 lica pod nadzorom, od čega  je za 4 lica istekla mjera zabrane kretanja. Karantin sa 20 kreveta u sklopu Doma zdravlja je spreman za korištenje, izvršena je rekonstrukcija toaleta i postavljene su tuš kabine kako bi se stvorili neophodni higijenski uslovi. U kolektivni karantin biće smještena sva lica koja se ne budu pridržavala mjera samoizolacije.

U saradnji sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom, Opština Vlasenica nastavila je obilazak socijalno ugroženih lica i dodjelu paketa pomoći.

Preduzeće „Novi Elastik“ proširilo je proizvodne kapacitete šivenjem higijenskih maski. Opštinska uprava obezbijedila je do sada 500 higijenskih maski za zaposlene u  javnim ustanovama.

Od danas je otvorena SOS linija: 056490077. Opštinski štab za vanredne situacije formirao je timove koji će biti na usluzi građanima kada je u pitanju nabavka osnovnih životnih namirnica, lijekova i drugih potrepština, za lica starija od 65 godina. U toku dana biće izvršena adaptacija posebne zgrade u kojoj će biti smješten Opštinski štab za vanredne situacije i biće na raspolaganju svim građanima 24 sata dnevno.

Još jednom apelujemo na građane da budu disciplinovani i da se pridržavaju mjera samoizolacije i zabrane kretanja za vrijeme trajanja policijskog časa. Napominjemo da će se od sutra javno objavljivati imena svih lica koja ne budu poštovala izolaciju.