Vlasenica: Novi ugovor sa organizacijom "Help"

02.10.2019 Piše: urednik
Danas je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević potpisao ugovor o saradnji sa njemačkom organizacijom “Help”, čime je započela realizacija projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije Zapadnog Balkana 2019-2020”.

Projektom je predviđena dodjela materijalnih sredstava za ukupno 20 korisnika na području ove opštine.

“Još jedan ugovor između ove organizacije i opštine Vlasenica. Ovo je nastavak saradnje koju smo počeli prošle godine, a ovaj projekat se odnosi direktno na socio-ekonomsku stabilizaciju. Ovo je dobra prilika za ljude koji imaju mikrobiznis da dođu do nekih sredstava, da se ne zadužuju. Potrebno je raditi, a Opština je tu da daje mogućnosti onima koji hoće da rade. Ovdje se može dobro živjeti od svog rada, naravno ko hoće da radi. Vjerujem da će svi koji dobiju ova sredstva racionalno ih koristiti. Još jednom se zahvaljujem našim prijateljima iz ‘Help’-a”, rekao je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Cilj projekta je olakšati pokretanje samostalnih biznisa i samozapošljavanje.

“Projekat je regionalnog karaktera, više zemalja je uključeno, u BiH je u pitanju osam opština, odnosno 200 korisnika. Ovdje ćemo obezbijediti grantove od po 2.000 evra za 20 korisnika. Već u narednim danima definisaćemo dane info-sesije, krenuti u informativnu kampanju, gdje ćemo dijeliti aplikativne formulare koje će zainteresovani popuniti sa svojom poslovnom idejom”, izjavio je Almin Adžović, direktor “Help”-a za BiH.

Ukupna vrijednost projekta je 90.000 maraka, 37% udio je Opštine Vlasenica, a 15 % korisnika.