Vlasenica: Humanitarna akcija za pomoć najugroženijim

Centar za socijalni rad u Vlasenici po prvi put organizuje veliku humanitarnu akciju prikupljanja paketa pomoći i to u vidu osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština.

„Vrijeme praznika je prilika da se pokaže humanost i solidarnost prema najugroženijim stanovnicima Vlasenice, stoga smo odlučili da im, zajedno sa našim sugrađanima, pomognemo onoliko koliko to možemo“, izjavila je Mara Malić. direktorica Centra za socijalni rad Bratunac.

„Planiramo da, osim korisnika stalne novčane pomoći, paketi budu uručeni i za one koji to nisu ali se svakodnevno obraćaju našem Centru za pomoć. To je, dakle, kategorija stanovništva sa minimalnim ili nikakvim primanjima“, dodala je.

„Koliko ćemo paketa podijeliti isključivo zavisi od toga koliko će ljudi biti humani i odazvati se ovoj akciji. Ako bi odziv bio na zadovoljavajućem nivou, ova akcija bi prešla u tradiciju, pa bismo je organizovali svake godine povodom dva najveća hrišćanska praznika – o Božiću i Vaskrsu. Pozivamo sve ljude dobre volje i privredne subjekte da podrže ovu akciju koja će trajati do 5.1.2019. godine. Korpe za prikupljanje pomoći će biti postavljene na 17 lokacija, tačnije u svim trgovinskim radnjama i marketima. Ispred kolektiva Centra i u svoje lično ime, unaprijed se zahvaljujem”, rekla je direktorica Centra za socijalni rad Vlasenica Mara Malić.