Vlasenica domaćin cilja prve i starta druge etape 13. biciklističke trke „Beograd – Banjaluka“

Vlasenica će u aprilu 2019. godine biti domaćin cilja prve etape (Beograd-Vlasenica) i starta druge etape (Vlasenica-Brčko) 13. biciklističke trke „Beograd – Banjaluka“.

Tim povodom danas je u Vlasenici održana pres konferencija na kojoj su se obratili načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, direktor trke Vladimir Kuvalja i predsjednik BK Vlasenica Željko Lukić.

„Vlasenica organizuje mnogo sportskih događaja koji je afirmišu i doprinose tome da život bude bolji. To što ćemo biti dio ove trke će doprinijeti promociji Vlasenice na svaki način i drago nam je zbog toga“, izjavio je načelnik opštine Miroslav Kraljević.

„Ovdje je ekipa u opštini i ljudi takvi da smatramo da će sve biti u najboljem redu. Vlasenica je dobila i start i cilj ove trke, odnosno cilj prve etape, a start druge. Planiramo i Tour kroz Srpsku, ali o tome više drugom prilikom“, istakao je Vladimir Kuvalja, direktor Trke „Beograd-Banjaluka“.

13. biciklistička trka „Beograd – Banjaluka biće organizovana u četiri etape, sve etape biće emitovane uživo na RTRS, a ukupno sedam medija prenosiće određene etape.

Prema riječima Vladimira Kuvalje, ova trka je ne samo sportski, nego i značajan turistički događaj, jer je prati veliki broj ljudi.