Vlasenica: Dan opštine u subotu, 21. septembra

opstina vlasenicaOpština Vlasenica 21. septembra proslaviće Dan opštine, kada će biti održana svečana sjednica na kojoj će istaknutim pojedincima, ustanovama i udruženjima biti uručene nagrade i priznanja. Svečanoj sjednici prethodiće bogat program, koji uključuje sportske turnire, obilježavanje Dana bezbjednosti za najmlađe i dr.

U okviru programa biće održana peta velika atletska trka kroz Vlasenicu, a prema najavama, organizatori očekuju između 400 i 600 takmičara.

„Imaćemo učesnike iz Partizana i Zvezde, a svakako najatraktivnije ime biće ponovo Lusija Kimani, koje će ponovo doći iz Prijedora sa definitivno najboljim renomeom što se kod nas atletike tiče. Postoji nekoliko kategorija i nekoliko disciplina – od 2014. godišta koji će trčati 50 metara do seniora koji će trčati 4.000 metara“, izjavio je za UPSMedia Sreto Krstić, predsjednik Atletskog kluba „Vlasenica“.

Drugi put u okviru obilježavanja Dana opštine Vlasenica 20. septembra biće održana i manifestacija Dan bezbjednosti saobraćaja, koju opštinska uprava realizuje uz podršku Agencije za bezbjednost saobraćaja RS. Cilj ove manifestacije jeste ukazivanje na važnost poštovanja saobraćajnih propisa, a fokus je na najmlađim Vlaseničanima.

„Manifestacija obuhvata niz aktivnosti, koje ćemo započeti posjetom predstavnika Agencije i lokalne samouprave vrtiću Prvi koraci u Vlasenici koji će se nama pridružiti u šetnji zajedno sa učenicima osnovne škole, šrtaćemo do gradskog parka, čime promovišemo grad po mjeri građana, alternativne vrste kretanja, a u parku će biti održana likovna kolonija, koja spada u takmičarski dio, kao i maskenbal, a naši najuspješniji takmičari biće nagrađeni od strane opštine Vlasenica, a potom slijedi poligon spretnosti“, rekla je Ljiljana Savinović, PR Opštine Vlasenica.

Septembar je mjesec kada se u opštini Vlasenica rezimiraju rezultati postignuti u prethodnoj godini.

„Ono što će biti značajno za taj dan kada mi obilježavamo Dan opštine, osim svečane sjednice, imaćemo prijatelje iz Slovenije, gdje ćemo potpisati bratimljenje sa opštinom Grosuplje, takođe imaćemo goste iz opštine Čajetina gdje smo ušli u neku vrstu dogovora takođe oko bratimljenja, imaćemo posjetu predsjednika RS, imaćemo dosta značajnih gostiju. To su dani kada pokazujemo šta smo uradili u protekloj godini, šta smo postigli i dan kada ćemo nagraditi sve one koji su to zaslužili na neki način, kroz sport, kroz kulturu, kroz privredne aktivnosti koje Vlasenicu čine prepoznatljivom“, izjavio je načelnik opštine Miroslav Kraljević.

Ovim povodom, Opština Vlasenica poziva građane da prisustvuju centralnoj manifestaciji povodom obilježavanja Dana opštine, koja će biti održana 21. septembra (subota), a započeće u 10.00 časova služenjem liturgije u hramu Svetih apostola Petra i Pavla. Svečana sjednica SO biće održana u 12.00 časova, u kino-sali Doma kulture.