VLASENICA: BIBLIOTEKA SREDNJOŠKOLSKOG CENTRA BOGATIJA ZA 70 NASLOVA

Školska biblioteka u Srednjoškolskom centru „Milorad Vlačić“ u Vlasenici bogatija je za 70 naslova.

Ilinka Ninić, v.d.direktora, ponosna je što se vlasenički Srednjoškolski centar našao među 40 onih kojima je, u sklopu akcije „Knjigom protiv korone“, Filozofski fakultet u Palama, darovao svoja izdanja.

„Predstavnici Filozofskog fakulteta u Palama su, u sklopu kampanje koja je počela 4. maja, posjetili i naš grad, i našoj školi darovali vrijednu stručnu i naučnu literaturu: monografske publikacije, primjerke časopisa Radovi Filozofskog fakulteta i zbornike radova Filozofskog fakulteta sa naučnih skupova.
Sedamdeset novih naslova na policama naše biblioteke biće višestruko korisno, jer će, osim naših učenika i nastavnika, i svi naši nekadašnji đaci koji se školuju na univerzitetima širom Srpske i Srbije i postižu zapažene rezultate, moći da koriste ovu literaturu. Zahvalni smo Filozofskom fakultetu u Palama što je i naš Centar uvrstio među škole kojima je uputio darove, a tome su sigurno doprinijeli i uspjesi iz različitih oblasti, po kojima je naša škola prepoznatljiva!“, ističe Ninićeva.

Dekan Filozofskog fakulteta u Palama Draga Mastilović uvjeren je da će svi nastavnici, ali i ostali čitaoci naći nešto za sebe u tim knjigama, s obzirom na to da su u obrazovnom smislu široko zastupljeni u oblasti filozofskih, filoloških, prirodno-matematičkih i politikoloških nauka.

„U vremenu kada se nastava odvija putem različitih digitalnih platformi i uz pomoć elektronskih tehnologija, smatramo da će naše naučne publikacije pomoći kolegama koji rade u srednjim školama da unaprijede svoja znanja i poboljšaju kvalitet nastave”, kazao je Mastilović.

Izvor: Info portal Vlasenica 24