Vlasenica: 2020. godina biće godina velikih projekata

Protekla godina bila je godina velikih radova u opštini Vlasenica. Rekao je ovo načelnik opštine Vlasenica organizujući novogodišnje prijeme za udruženja, sportske klubove, medije i nevladine organizacije sa područja ove opštine. Tom prilikom, načelnik je istakao da će 2020. godina biti godina velikih infrastrukturnih projekata i novih zapošljavanja.

Tradicionalno, načelnik opštine Vlasenica početkom godine organizuje prijeme za organizacije i udruženja koja djeluju na području opštine. Cilj je sagledati godinu na izmaku, te planove i mogućnosti saradnje za narednu.

“Svi su ljudi zadovoljni našim radom i drago im je kad se saberu rezultati na kraju godine, kada podijelimo sa njima šta bi bilo bolje za iduću godinu, a koje su to boljke, koji problemi. Jednostavno, cilj nam je da naš grad bude prepoznatljiv, bolji, ljepši u svakom smislu, što pokušavamo kroz ove projekte koje radimo”, rekao je načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Projekata je tokom 2019. godine bilo dosta. Završena je izgradnja vatrogasnog doma, uređene su gradske i prigradske ulice, započeta je gradnja policijske stanice kao projekta Vlade RS, izgradnja studentsko-đačkog doma kao projekta Vlade Srbije, a u toku je i rekonstrukcija vrtića i osnovne škole. Načelnik kaže, tokom 2020. biće još važnih projekata.

„Plan je da se radi kružna raskrsnica, tu smo završili svu projektnu dokumentaciju, to je veoma bitno čvorište, susret tri magistralna puta. U toku je izrada horizontalne i vertikalne signalizacije u cijelom gradu, tender za javnu rasvetu je završen, video-nadzor se radi ove godine, u ovoj godini je planirana takođe izgradnja centralnog spomen-obilježja, Vlasenica je jedno od rijetkih mjesta koje nema to obilježje, zatim je u planu uređenje boračkog groblja i srpskog pravoslavnog groblja“, dodao je Kraljević.

I Skupština opštine Vlasenica imala je uspješnu godinu, ocjenjuje predsjednica SO. Usvojen je niz odluka koje će unaprijediti život građana

„Ono što je jako važno, ova dva naša preduzeća Komunalno i Čistoća Skupština je donijela odluku da idu u stečaj, zatim smo donijeli odluku o formiranju dva nova preduzeća, smatram da je izuzetno važno da to novo predzueće funkcioniše. Skupština je donijela odluke o uređenju naših industrijskih zona, mi smo građanima obećali da ćemo imati zone, i imamo već u izgradnji jedan tržni centar, pregovore sa investitorom”, izjavila je Gordana Trampić, predsjednica SO Srebrenica.

Plan je da se gradi i dom za stara lica u Vlasenici, a u toku su pregovori i za otvaranje nekoliko fabrika, a tokom 2020. godine bi trebala početi i realizacija projekta Igrišta, kao velikog turističkog kompleksa u ovom dijelu RS.