Vlasenica: 10. sjednica štaba

Danas je u Vlasenici održana deseta redovna sjednica, a plan je da se mjere koje su donesene od strane Republičkog štaba za vanredne situacije prenesu na lokalnu zajednicu i da se sa tim mjerama upoznaju svi stanovnici opštine Vlasenica. Za sada u ovoj opštini nijedno lice nije zaraženo virusom korona.

„ Učinili smo sve da naše institucije, članovi štaba i svi ljudi koji čine taj štab dopru do svakog građanina i da ih upute šta da rade, kako da se ponašaju, jer je odgovornost na svakom pojedincu. Učinili smo sve što je traženo od nas. Imali smo određenih problema kao što su pojedinci koji pokušavaju da se izdignu iznad svih, a mi smo to kanalisali u skladu sa zakonom.“, izjavio je Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Vlasenički karantin koji je opremljen u Sali srednje škole posjeduje 150 kreveta, a pored njega postoji i karantin u sklopu Doma zdravlja. Danas se u karantinu nalazi 15 ljudi, a sutra će 6 lica napustiti karantin. Svim pojedincima se još jednom upućuje apel da se pridržavaju svoh propisanih mjera.

Piše: M. U.