Vladan Stevanović, golman Bratstva za UPSMedia: Imamo mladu i dobru ekipu

Vladan Stevanović

Danas smo u Temi dana našeg radija razgovarali sa Vladanom Stevanovićem, dugogodišnjim čuvarom mreže bratunačkog Bratstva.

Jesenji dio sezone u Drugoj ligi Republike Srpske ,,Istok“ ulazi u završnu fazu. Bratstvo je trenutno na diobi pozicija 12 i 13, sa 12 osvojenih bodova.

– U Bratstvu sam punih deset godina. Ovo je drugi put da smo ušli u Drugu ligu. Imamo mladu i dobru ekipu, uz nekoliko iskusnijih igrača, koji po meni mogu da igraju i u Prvoj ligi, pa možda i u Premijer ligi. Imamo dobre omladince iz našeg pogona, što je veoma bitno. U dosadašnjem delu sezone rezultati su mogli biti bolji, ali mislim da nisu loši, ako uzmemo celokupnu situaciju i to da zbog epidemije treniramo koliko možemo. Po nekom mom viđenju u narednim kolima možemo uzeti još bodova – rekao je na početku priče naš gost.

Već za vikend bratunački tim očekuje duel sa neugodnim Jedinstvom u Brodcu. Zbog kartona utakmicu će preskočiti Avramović i Cibralić.

– Ekipa kada gostuje nada se da može uzeti tri boda, ali bude zadovoljna i sa bodom. Tako da mislim da bismo mi bili zadovoljni sa bodom, a ako uzmemo tri, to je već nešto bolje. Očekuje nas do kraja jeseni važan duel i sa Milićima, koji trenutno imaju isto bodova i to će biti tvrda utakmica, gde ćemo sigurno ići na pobedu – nastavio je Stevanović.

Vladan je karijeru počeo u Jedinstvu iz Malog Zvornika, a potom je branio za Granit, Borinu, Drinu iz Ljubovije. Igrao je za reprezentaciju Zapadne Srbije, a trenirao je jedno vrijeme sa Vladimirom Stojkovićem, golmanom Partizana. Pomenuli smo da je u Bratstvu cijelu deceniju, a već nekoliko godina je član uprave kluba iz Bratunca. Iskoristio je priliku da se zahvali za nove dresove, u kojima je Bratstvo prvi put nastupilo prošlog vikenda.

– Osim što pomažem klubu kroz igru, trudim se da pomognem na sve moguće načine koliko mogu, ranije sam klubu preko svojih prijatelja, donirao dresove, majice za treniranje, lopte. Želim da se zahvalim u svoje ime, u ime igrača i uprave gospodinu Rajku Nikoliću, vlasniku firme ,,Ravni Buljim“ koji nam je donirao dresove. Zaista su fenomenalni, kvalitet, izgled, sve je odlično – zaključio je Vladan Stevanović.

Bratstvo gostuje Jedinstvu u nedjelju od 14.30.

Piše: M.V.