Višković u Srebrenici: „Ekonomik Group“ počinje proizvodnju trijažnih kontejnera

Danas je opštinu Srebrenica posjetio Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, gdje se sastao sa načelnikom  opštine Mladenom Grujičićem. Prilikom posjete obišli su i  fabriku montažnih objekata i građevinskih kontejnera „Ekonomik Group“.

„Česte posjete u poslednje vrijeme premijera i predstavnika vlasti Republike Srpske pokazuju privrženost Vlade Republike Srpske Srebrenici. Ja se zahvaljujem premijeru koji je danas u Srebrenici i koji sa našom firmom zajedno sa Civilnom zaštitom Republike Srpske sklapa jedan posao. Posao je vezan za pandemiju korona virusa koja nas je sve zahvatila, ali ovo pokazuje ozbiljnost naše Vlade koja želi da preduprijedi sve one stvari koje nas mogu zadesiti. Imamo sreću da imamo fabriku koja može da proizvede kontejnere koji mogu da posluže svim bolnicama za smještajne kapacitete. Čast nam je što to imamo u Srebrenici i što možemo da se pohvalimo ovakvim pogonom, a pričali smo i o drugim investicijama koje ćemo raditi. Otvaranje novih radnih mjesta, otvaranje fabrike. Nastavljamo da gradimo i radimo na razvoju Srebrenice, što će doprinijeti opstanku stanovništva.“, izjavio je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

Firma „Ekonomik Group“ na području opštine Srebrenica posluje već tri godine.

„Zapošljavamo negdje oko 70 radnika. U planu nam je otvaranje i pokretanje jednog novog proizvodnog pogona u saradnji sa Opštinom Srebrenica i Vladom Republike Srpske. Na ovom primjeru smo pokazali da Srebrenica ima potencijala i da može da se uspješno razvije biznis. Radi se o proizvodnji termoizolacionih sendvič panela koji se takođe koriste pri proizvodnji naših montažnih kontejnera. Ja se nadam da ćemo napraviti uspješnu saradnju.“, istakao je Bojan Rankić ispred „Ekonomik Group“.

Predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković istakao je da je Srebrenica u zadnjih par godina dobila izgled prave urbane sredine sa svim onim sadržajima koje takva sredina treba da ima.

„U razgovoru sa načelnikom zaključili smo da je u prošloj godini urađeno preko 50 km asfaltnih puteva za naselja na području opštine Srebrenica, a da pri tome nije rađena nikakva diskriminacija na vjerskoj ili nacionalnoj osnovi. Rađeno je za sve koji ovdje žive, a tako ćemo nastaviti i u narednom periodu- da razvijamo i gradimo Srebrenicu. Prilikom otvaranja firme „Ekonomik Group“  bilo je dosta zamjerki i komenatara da neće uspjet. Evo danas smo svjedoci da su uspjeli. Krenuli su sa dvadesetak zaposlenih, a danas imaju sedamdeset, a namjeravaju da iduće godine grade novu proizvodnu halu za panele koje sami koriste, a koje će ponuditi i tržištu. Treba da zapošljavamo ljude, da oni imaju lična primanja i da sa svojim porodicama mogu da žive. Naša uprava civilne zaštite je prije par dana sklopila ugovor sa ovom kompanijom za isporuku, za početak 20 kontejnera, za potrebe zdravstvenog sektora, prije svega KC U Banja Luci, a onda ćemo sukcesivno ići i za nabavku za ostale naše bolnice, kako bi ovi kontejneri poslužili kao trijaža prilikom ulaska u zdravstveni sistem. To su kontejneri koji će imati grijanje, mjesto za sjedenje.“, rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Višković je danas pozvao sve građane da se pridržavaju mjera prevencije korona virusa.

Piše: M. U.