Veliki izazov pred KK Bratunac TRB – dolazi jedina neporažena ekipa u lgi

Bratunac TRB – Leotar

Danas je na programu zaostali duel 7. kola košarkaške Lige Bosne i Hercegovine. Bratunac TRB dočekaće jedinu neporaženu ekipu u ligi i šampiona iz 2018. godine, mostarski Zrnjski. Susret počinje u 18 časova, a možete ga pratiti na Jutjub kanalu KS BiH, uz realizaciju UPSMedia tima.

Oba tima do sada su odigrali po 6 mečeva, Bratunac TRB je slavio 2 puta, a već smo napomenuli da su gosti dobili sve dosadašnje rivale. Zrinjski je trenutno najefikasnija ekipa lige sa prosjekom od 87 poena po utakmici. Bratunac TRB ubacuje 75,5. Međutim, zbog samog načina igre Mostarci i dozvoljavaju protivnicima 6 poena više nego ekipa iz Bratunca.

Vrlo je zanimljivo da Zrinjski nije baš najbolji u realizaciji za 2 poena, jer su na procentu manjem od 50. Procenat za 3 poena im je vrlo dobar, skoro 39%. Bratunački tim bolji je po procentu realizacije za 2 poena (54,5%). Međutim, Zrinjski po utakmici više poentira za 2 poena od Bratunca. Razlog za to treba tražiti i u većem broju ofanzivnih skokova, što im omogućava više pokušaja. Bratunac TRB je za nijansu slabiji van linije 6,75 (36,6%), ali prosječno postiže 10,7 trojki, dok Zrinjski ubacuje 10,3. Bratunački tim mnogo više asistira, dok se Zrinjski oslanja na izolacije i individualna rješenja. Ono u čemu Zrinjski često pravi razliku jeste agresivnost u napadu i prodori koji im donose čak 25 slobodnih bacanja prosječno, što je čak 10 više od Bratunca.

Ako govorimo o liderima timova, u Bratuncu se poenterski izdvajaju Rikalo i Danilović, koji je i najbolji skakač. Dejan Ćup se vratio i već se osjeti njegov efekat ispod koša na obje strane parketa. Odličan doprinos daju Žunić i Petrović, prije svega energijom u odbrani, ali i realizacijom ,,čistih“ pozicija u napadu. Tadić igra sve bolje, a Jeremić je dodatna snaga i visina pod košem. Problem za trenera Radića biće odsustvo kapitena Pilčevića, a najnovije pojačanje Tresač nema pravo nastupa, jer je prvobitan termin ovog susreta bio prije njegovog dolaska.

Kod gostiju glavna pokretačka snaga je Amerikanac Karlb Li Ervin, prošle godine košarkaš Proma. On je najkorisniji igrač ekipe sa 19 poena, 6,7 skokova i 6,3 asistencije prosječno i drugi je u cijeloj ligi po indeksu. Najbolji strijelac je odlični šuter Vranješ, koji je na skoro 22 poena po meču i na 44% za 3 poena na ogromnom uzorku (26/58). Uz njih posebno se izdvaja centar/krilni centar Knežević (14,2 poena i 10,2 skokova). Trener Nikolić se uz mlađe snage iz sopstvenog pogona oslanja i na iskusnog srpskog beka Luku Anđušića i povratnika sa ,,Junior“ koledža Matea Zovka.

Bratunac TRB će morati da iskontroliše skok i broj slobodnih bacanja protivnika i u ta dva parametra treba tražiti odlučujući faktor.

Utakmice se i dalje igraju bez prisustva publike.

Piše: M.V.