Velike ambicije Bratunca u ,, Ritmu Evrope“

Sastanak – Ritam Evrope

David Makević, direktor muzičkog projekta ,,Ritam Evrope“ posjetio je Bratunac, gdje se sastao sa načelnikom Srđanom Rankićem i predstavnicama ove opštine u takmičenju, Oljom Babić i Valentinom Matić. Takmičenje će biti emitovano u septembru na Radio-televiziji Republike Srpske, a iz Bratunca ne kriju velika očekivanja.

Bratunac i ove godine nastupa u veoma jakom sastavu, sa dvije već potvrđene talentkinje u oblasti muzike.

– Čast mi je da već drugu godinu uzimam učešće u ovom takmičenju i da dobijamo podršku od načelnika i direktora Doma Kulture. Ove godine predstavljamo Bratunac i državu Maltu. Pjesma se zove ,,All of my love“. Nadamo se pobjedi i da dovedemo ,,Ritam Evrope“ u Bratunac – istakla je Valentina Matić.

Izuzetno mi je drago što sam dio svega ovoga. Prvenstveno želim da se zahvalim načelniku i direktoru Doma Kulture što su omogućili da prikažemo svoj talenat, kao i organizatorima takmičenja. Predstavljamo Maltu i daćemo sve od sebe – dodala je Olja Babić.

Opština Bratunac želi da i u ovim kriznim vremenima pomogne mladim ljudima koji na najljepši način predstavljaju ovu lokalnu zajednicu.

– Ovde je krenula inicijativa i u ovim teškim vremenima pandemije virusa korona. Nastojali smo da naša talentovana djeca imaju mogućnost da učestvuju na svim ovim takmičenjima i manifestacijama. U saradnji sa direktorom Doma Kulture dogovorili smo se da opština Bratunac bude jedna od 15 opština u Republici Srpskoj koja će uzeti učešće na ovom takmičenju. Kao najbolje koje su izabrane na audiciji kod nas su Olja i Valentina. One će imati punu podršku ove lokalne zajednice i mene kao načelnika. Želim im da na ovom takmičenju pobjede – naglasio je načelnik Srđan Rankić.

Dobra saradnja iz prethodnog ciklusa biće nastavljena, uz želju da se podigne i na viši nivo.

– Pre izvesnog vremena je uključena opština Bratunac u relizaciju projekta ,,Ritam Evrope“ u Republici Srpskoj. Mi imamo pozitivnu saradnju i sa mesta direktora ,,Ritma Evrope“ slobodno mogu da kažem da je komunikacija išla na jednom lepom nivou. Naš zajednički cilj je podsticanje mladih talenata. Zbog toga smo odlučili da i ove godine u saradnji sa Opštinom Bratunac uključimo decu u naš evrovizijski prenos, koji će biti u septembru mesecu. Zbog korone mi ćemo se držati svih preventivnih mera. Moram naglasiti da, u saradnji sa Radio-televizijom Republike Srpske, mi smo jedan od retkih projekata koji je za cilj imao podsticanje i razvijanje mladih talenata koji se u samoj korona godini i desio. Sa pozitivnim duhom idemo korak napred, sa iskustvom iza nas – riječi su Dušana Makevića, direktora ovog muzičkog projekta.

– Meni kao direktoru Doma Kulture i koordinatoru na ovom projektu je izuzetno zadovoljstvo što drugu godinu zaredom opština Bratunac učestvuje u ,,Ritmu Evrope“. Mi smo prošle godine bili izuzetno zadovoljni organizacijom u Banja Luci, pa smo se odlučili da Opštini i ove godine predložimo ovaj projekat i nastavak saradnje sa ,,Ritmom Evrope“. Poznavajući iz dosadašnjeg rada Olju i Valentinu mislim da će one predstavljati opštinu Bratunac na pravi način i ja očekujem pobjedu u takmičenju koje će u septembru ići uživo na RTRS-u – rekao je Radovan Petković, direktor Doma Kulture Bratunac.ž

U narednih nekoliko mjeseci Olju i Valentinu očekuju zahtjevne pripreme i mnogo posla, ali ne sumnjamo da će one to uraditi kako znaju, a mi smo ponosni što su obje naše predstavnice polaznice škole roka ,,Rock Solid Birač“.

Piše: M.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *