Važna pobjeda Bratunca u Mrkonjić Gradu!

Bratunac TRB – Mladost MG

Košarkaši KK Bratunac TRB zabilježili su drugi vezani i izuzetno važan trijumf. U gostima su bili bolji od Mladosti iz Mrkonjić Grada, rezultatom 87:83. Ovo je peta pobjeda za bratunačku ekipu u ovoj sezoni, uz poraz više. Nakon ovog susreta ekipa iz Bratunca je na boljem skoru i od Mladosti, jer je u prvom meču poražena sa samo poenom razlike.

U meč je bolje ušao Bratunac TRB, ali je uslijedila serija Mladosti od 13:0 za 6 poena prednosti na kraju prve dionice. Ključni period za ishod meča bio je u drugoj polovini druge četvrtine i prvom dijelu trećeg perioda. Ogromnom serijom Bratunac TRB je došao do 20-ak poena prednosti. U završnom periodu bratunački tim održao je prednost i upisao pobjedu.

Rikalo je predvodio Bratunac TRB sa 26 poena, Danilović je ubacio 17, a Pilčević 15. Kod Mladosti Šalić, bivši centar Partizana, upisao je 24 poena, dok je Lakić imao 13.

Tim iz Bratunca imao je manje skokova (23-36) i asistencija (9-18), ali je zahvaljujući manjem broju grešaka (6-13) i boljem šutu za 3 poena (9 pogodaka naspram 4) ostvario ključnu prednost.

U narednom kolu u Bratunac stiže Čapljina.

Piše: M.V.