Vatrogasci u Bratuncu dobili novo vozilo

Vozni park bratunačkih vatrogasaca, koji broji tri vozila stara između 35 i 40 godina, dobio je novo vozilo. Novo vozilo će vatrogascima olakšati rad i omogućiti brže i efikasnije djelovanje.

“Vozilo ima hidraulični uređaj, kada su u pitanju saobraćajne nesreće, da se siječe lim, otvaraju vrata, vade unesrećeni, takođe ima dimovuk, uređaj za pravljenje dima, Kapacitet vozila je 2.500 litara vode, ima pumpu srednjeg i visokog pritiska, dakle, vozilo je najnovije generacije. Dugo smo ga čekali i najzad ga imamo”, izjavio je Ljupko Ilić, komandir Vatrogasne jedinice Bratunac.

Vozilo je Vatrogascima isporučila firma iz Beograda, koja je prošla na tenderu sa najpovoljnijom ponudom.

“Ovakva koncepcija vozila omogućava da vozilo brzo izađe na mjesto požara i da efikasno ugasi požar. Samo vozilo je koncipirano na savremen način i omogućiće vatrogascima da brzo i efikasno djeluju u slučaju potrebe “, izjavio je Miodrag Branković, tehnički direktor firme “Gasop”.

Nabavku vozila finansirao je Vatrogasni savez RS sa 200.000 i Opštini Bratunac sa 100.000 maraka, a najavljeno je da će u narednom periodu Opština za potrebe Vatrogasne jedinice nabaviti još jedno vozilo za gašenje požara na višim spratovima zgrada.

“Znamo da imamo požara i na petom i šestom spratu, i sigurno da u narednom periodu i taj problem treba rješavati. Možda to vozilo ne zatreba ni za pet ni za deset godina, ali ako jedan život spasimo ili jednu nesreću spriječimo takvo vozilo će se isplatiti. Nekoliko gradova u RS ima takvo vozilo, i sa njim će naša vatrogasna jedinica postati jedna od najopremljenijih na našoj regiji”, rekao je načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović.

Vatrogasna jedinica Bratunac broji 13 vatrogasaca, koji su sa novim vozilom, kako kažu, još spremniji da reaguju na svaku vrstu izazova.