Uspješan početak 2019. godine za veterane FK „Guber“

Ako je istinita poslovica da se po jutru dan poznaje, ova godina će biti uspješna za veterane srebreničkog Gubera. U prvom ovogodišnjem susretu Srebreničani su, na svom terenu, ubilježili pobjedu nad ekipom kalesijskog Zux 4, rezultatom 9:7.

„S obzirom da je posljednja prošlogodišnja utakmica s našim sportskim prijateljima iz Kalesije završena njihovom pobjedom, mogu reći da smo im se ovoga puta revanširali za taj izgubljeni meč, a nadam se da ćemo ovako nastaviti i ubuduće. Naši susreti sa Kalesijcima uvijek su borbeni, sa mnogo lijepih fudbalskih poteza i sa mnogo golova, i iako je rezultat uvijek u drugom planu, navažnije nam je druženje i međusobna saradnja, moram priznati da smo svi u timu srećni što smo na samom startu ubilježili pobjedu i pokazali da smo u dobroj formi. Najbolji igrač utakmice, ipak nije iz našeg, nego iz protivničkog tima, a to je bio Baručić“, kazao je Adis Cibralić iz domaće ekipe.

Cibralić je istakao da srebrenički veterani od okupljanja u maju 2018. godine funkcionišu kao ozbiljna ekipa.

„Za veterane nikada nema odmora, pa smo tako ovu kratku zimsku pauzu iskoristili za nabavku opreme i ugovaranje utakmica i učešća na turnirima od kojih će koji će neki biti i van zemlje. Uz pomoć sponzora, naših prijatelja, nabavili smo trenerke za svih 18 članova ekipe i nekoliko lopti. U planu je nabavka i novih dresova u kojima ćemo, nadamo se, zaigrati već u martu, na turniru veterana u Njemačkoj. Susret sa ekipom Zux 4 izrodio je i ideju o organizovanju turnira veterana u aprilu, koji će biti održan u Kalesiji, a na kome će učestvovati šest ekipa iz okruženja. Postigli smo okvirni dogovor, a već za par dana počećemo pripreme i kontaktirati sa veteranskim ekipama kako bismo utvrdili učesnike. Najvažnije je da smo složni i spremni da u najboljem svjetlu predstavljamo Srebrenicu“, kazao je predstavnik Gubera.

Guber (Srebrenica) – Zux 4 (Kalesija) 9:7

Strijelci: Hadžiarapović 3, Hadžić 3, Hasanović 2 i Alić za Guber, Mehić 4 i Karić 3 za Zux 4.

Guber: S.Hasanović, P.Bibić, A.Cibralić, S.Alić, T.Hadžiarapović, Z.Hadžić, J.Hasanović

Zux 4: S.Pezić, E.Lokmić, A.Mehić, Z.Karić, S.Musić, E.Baručić, S.Mesar

T.Golijanin