Uskoro rješenje problema pasa lutalica u Srebrenici?

Na području Srebrenice postoji potreba za izgradnjom azila za pse, a tim povodom danas je održana prezentacija, na kojoj je iznesen plan oko izgradnje azila na ovom području.

„Imamo primjedbe od strane građana i škola da psi u urbanom dijelu, posebno kod škole, čine probleme učenicima, posebno kada su pauze za odmor. Mi hoćemo na jedan dobar način da to riješimo, ovaj sastanak za to i jeste prilika“, izjavio je Cvijetin Maksimović, načelnik Odjeljenja za privredu i razvoj opštine Srebrenica.

„Želimo da se riješi problem pasa lutalica na taj način da izgradimo to sklonište i da isti ti psi budu bezbjedni na toj lokaciji i da imaju sve što u normalnim državama imaju“, istakao je Velimir Stojanović,  predsjednik Udruženja „Silver dog“.

Građani Srebrenice su u strahu, te smatraju da je na području Srebrenice azil za pse neophodan.

 

„Ima previše pasa lutalica, mora se nešto uraditi po tom pitanju, možda neki azil“; „Ja moram sa sobom da nosim nešto da bih se branila u slučaju ako me napadnu. Djeca ovuda ne smiju da prolaze, moram da izađem da provedem dijete u školu“, kažu građani Srebrenice.

Bilo kao pojedinac, udruženje, organizacija ili institucija – na nama je da zajednički širimo svijest o ovakvim problemima, poručeno je sa skupa u Srebrenici.