Uručeni sertifikati odbornicima u novom sazivu SO Bratunac

SO Bratunac

Danas su odbornici, koji su osvojili mandate za novi saziv Skupštine opštine Bratunac, dobili svoje sertifikate i potpisali Izjavu o prihvatanju odborničkog mandata. Uskoro se očekuje održavanje konstitutivne sjednice i formiranje skupštinske većine. Prije početka današnjeg događaja odata je počast preminulom odborniku Bori Milanoviću.

Novoizabrani načelnik Srđan Rankić juče je preuzeo dužnost i očekuje brzo formiranje lokalne skupštine.

– Danas su podijeljeni sertifikati novoizabranim odbornicima Skupštine opštine Bratunac. Već danas ćemo krenuti u dogovore oko konstitutivne sjednice, jer je mnogo obaveza pred nama, koje moramo da završimo. Urađen je Nacrt budžeta, ali to već mora da krene u proceduru, tako da će novi naziv SO Bratunac o tome da odlučuje. Očekujem da ćemo do Nove godine održati konstitutivnu sjednicu na kojoj će se odlučivati o ovom dokumentu – istakao je Srđan Rankić, načelnik Opštine Bratunac.

Svoja očekivanja prenijeli su nam i izabrani odbornici Branislav Trišić i Radovan Petković.

– Od novog saziva Skupštine opštine Bratunac očekujem brži, efikasniji i mnogo bolji rad. Očekuje nas veliki posao u naredne četiri godine i nadam se da će to osjetiti građani opštine Bratunac. U narednom periodu očekuje nas formiranje skupštinske većine i formiranje svih skupštinskih organa, odnosno izbor rukovodstva što moramo uraditi u narednih mjesec dana- prokomentarisao je Branislav Trišić, odbornik Ujedinjene Srpske.

– Očekujem od ovih odbornika da će raditi u interesu svih građana opštine Bratunac, da ćemo donositi dobre zaključke i odluke, koje će se pozitivno odraziti u našem gradu i koje će građani prepoznati. Izabran je novi načelnik, došla je neka nova garnitura mladih ljudi, sa novom energijom i mislim da će se to osjetiti u narednom periodu. U dosadašnjim razgovorima vidim da ima želje da se nešto promjeni i da se pokreću novi projekti- istakao je Radovan Petković, odbornik Narodnog demokratskog pokreta.

Piše: M.V.