URHDIO "Leptir" Srebrenica: 60 higijenskih paketa za korisnike Udruženja

22.02.2019 Piše: urednik

Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine "Leptir" Srebrenica jedino je takvo udruženje u regiji Birač. Godinama uspješno nastoji da stvori bolje uslove za svoje korisnike. Osim stručno i obrazovno, ovo udruženje svojim korisnicima pomaže i finansijski. Tako su i danas korisnicima ovog udruženja podijeljeni humanitarni higijenski paketi.

Novogodišnji paketići za djecu, radionice i terapije, različite edukacije i podrška roditeljima...neke su od aktivnosti Udruženja. Jedan vid pomoći je i današnja podjela higijenskih paketa.

"Pakete je obezbijedila firma 'Optima' Banjaluka, u saradnji sa Savezom mentalno nedovoljno razvijenih lica Republike Srpske, danas je 60 korisnika dobilo pakete, koji se sastoje od higijenskog paketa sa odjećom", rekla je Željka Katanić, predsjednica URHDIO "Leptir".

Osim pružanja podrške djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju, program rada Udruženja "Leptir" obuhvata i edukaciju roditelja. Raza Čamdžić kaže da bez podrške udruženja njeno dvoje djece ne bi imali priliku da se susreću sa svojim vršnjacima.

"Logopetski tretmani su nam najviše nedostajali. 'Leptir' im je najviše pomogao, djeca normalno pričaju, ispravno govore. Druga stvar je zaposlenje. Probala je curica da se zaposli mnogo, mnogo puta, nije bilo uspjeha, tako da je sad na Birou", rekla je Raza Čamdžić, članica Udruženja.