URHDIO „Leptir“: Paketići za najmlađe

Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine „Leptir“ Potočari-Srebrenica danas je svojim članovima, djeci ometenoj u razvoju, podijelilo novogodišnje paketiće.

Podijeljeno je 120 paketića – za 120 djece koja svoje vrijeme provode u Udruženju „Leptir“. Mališani nisu krili radost, a paketići koje dobiju u Udruženju uglavnom su i jedini koje dobiju pred Novu godinu.

„Baš sam srećna, dobiću paketić“, rekla nam je Vesna Sekulić.

„Volim kad dolazim ovdje, srećna sam, a najsrećnija sam što dobijam paketić“, izjavila je za UPSMedia Anđela Krčo.

Udruženje se uglavnom finansira od danacija, a o rješavanju svakodnevnih problema brinu i roditelji koji u skladu sa svojim mogućnostima doniraju potrepštine. Raza Čamdžić jedna je od roditelja čija djeca godinama koriste usluge Udruženja.

„Svake godine dobiju paketiće, nikad nisam imala mogućnosti da dijete pošaljem na more, dijete mi je otišlo na more preko njih, išli su na razna takmičenja, uvijek su bili uspješni, svake godine“, rekla je Raza Čamdžić.

„Samo poridca je ta koja vodi računa o njima, nakon zavreštka osnovnog školovanja rijetko ko od njih nastavi dalje i ovo je zaista jako bitno za njih da mogu korisno da provedu svoj dan, da ispune svoj dan, danas se to svelo samo na televiziju i telefone, da nastave da se obrazuju nakon završetka osnovne škole“, izjavila je Ivana Srdanović, psiholog-saradnik Udruženja „Leptir“.

Udruženje „Leptir“ osnovano je 1998. godine. Petoro roditelja djece s posebnim potrebama odlučili su se na taj korak da bi stvorili bolje uslove za mališane kojima je potrebna podrška zajednice. Do današnjeg dana, u tome imaju uspjeha.