URAĐENA PRVA PLOČA NA NOVOJ ZGRADI OPŠTINE BRATUNAC

Zgrada Opštine – gradnja – opstinabratunac.com

Načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović obišao je danas gradilište na kojem se završava prva ploča nove zgrade administrativnog centra ove lokalne zajednice. On je sa vlasnikom firme „Progres“ Vujadinom Savićem, koja izvodi radove na tom objektu, konstatovao da dinamika radova teče po planu i da se može očekivati da nova zgrada bude ukrovljena do kraja ove godine.

„Obezbijeđena su sredstva za ovaj objekat vrijednosti oko 2,4 miliona maraka. Najveći investitor je Vlada Republike Srbije koja obezbijedila 500.000 evra kroz projekat prekogranične saradnje, odnosno pomoći Republici Srpskoj“ izjavio je novinarima Mlađenović dodajući da će preostala sredstva, odnosno po 700.000 KM, obezbijediti Vlada Republike Srpske i opština Bratunac.
On je istakao da se radi o jednom reprezentativnom objektu, koji će stanovnicima bratunačke opštine omogućiti bolje, kvalitetnije i brže usluge a zaposlenima u toj ustanovi normalne uslove za rad.
„Osim ove zgrade gradi se još objekata u užem dijelu grada. Sve je više investitora koji dolaze u Bratunac i sve više domaćih  privrednika koji žele da investiraju na ovom području“, rekao je Mlađenović navodeći da je u Bratuncu u poslednjih nekoliko godina izgrađeno više od 500 stanova.
„Raduje nas činjenica da stanove kupuju mladi bračni parovi, ne samo iz Bratunca, nego i susjednih opština“, istakao je Mlađenović.
Nova zgrada opštine imaće površinu 2.300 metara kvadratnih i, prema njegovim riječima, biće veoma funkcionalna.
„Kompletno prizemlje, sa šalter salo, kopirnicom i arhivom, namijenjeno je za stranke. Na dva sprata biće smještena po dva resorna odjeljenja, a u sklopu nove zgrade biće reprezentativna sala za Skupštinu opštine i kancelarije za odborničke klubove“, pojasnio je Mlađenović.
Nova zgrada opštine se gradi uz primjenu najsavremenijih tehnologija i imaće sistem grijanja i hlađenja preko toplotnih pumpi, uz veliku uštedu energije. U okviru ovog projekta biće izgrađeni parkinzi i garaže.
Radovi na izgradnji tog objekta počeli su 6.jula, a projektom je predviđeno da se svi radovi na izgradnji i uređenju završe za 450 dana.
Izvor: opstinabratunac.com