Udruženje „Silver Dog“ Srebrenica: Saopštenje za javnost

Udruženje „Silver Dog“ Srebrenica, povodom pisanja određenih medija, javilo nam se saopštenjem za javnost. S obzirom da se radi o inicijativi važnoj za sve građane Srebrenice, saopštenje prenosimo u nastavku.

„Dragi urednici,

Kao Silver Dog Srebrenica, udruženje koje se brine o uličnim psima u Srebrenici, željeli bismo poslati sljedeću poruku (kao formalni odgovor na objavljeni medijski sadržaj).

Silver Dog Srebrenica želi da se obrati javnosti u vezi sa netačnim informacijama koje su se u Srebrenici proširile oko otvaranja skloništa za pse u Potočarima. Kategorički tvrdimo da to nije tačno. Poznato je da je Skupština opštine donijela odluku i odredila da se sklonište za pse smjesti na lokaciji Ljeljen do. U Potočarima ne postoji sklonište za pse, niti postoje, niti su postojali bilo kakavi planovi da sklonište bude u Potočarima. Silver Dog Srebrenica učestvuje u opštinskoj radnoj grupi koja naporno radi da se pitanje pasa lutalica riješi na odgovoran i promišljen način, u skladu sa zakonom, i u najboljem interesu građana.

Dobrodošli su svi građani koji žele da nam se pridruže u našim naporima da za lokalne probleme pronalazimo lokalna rješenja kako bismo poboljšali kvalitet života, uključujući bezbjenost svih nas. Pozivamo da nam javite.

Hvala unaprijed,

Silver Dog Srebrenica“, navodi se u saopštenju.